Frihet att välja vad du vill göra med ditt barn på er fritid!

Hur stor betydelse har möjligheten att få träna extra och spela uppåt på sin biologiskt sportsliga nivå för att utveckla verkliga talanger?

 

Igår skrev Lucas Wernblom historia att som första spelare född efter milleniumskiftet debutera i en av ishockeyns högsta serier, Hockeyallsvenskan med sitt Modo. Det är inte bara nu Modo har tillämpat detta förfaringssätt att släppa fram talanger underifrån, några mer kända tidigare och ytterligare exempel är väl våra stora världsstjärnor såsom Marcus Näslund, Peter Forsberg, bröderna Sedin, Victor Hedman m.fl.

 

Det finns några få ytterligare föreningar som har anammat att få fram talanger genom att släppa fram dem.  Skellefteå t ex hjälper upp sina utvalda talanger i åldersystemet och tvingar dem i princip att lyckas. Det är inte sällan man ser killar som är 2-3 år yngre göra sina debuter i J18 och J20.

 

För alla andra, som spelar i föreningar som inte gör detta så är det absolut nödvändigt och ett MÅSTE att söka kunskap och utveckling utanför sin förenings ramar. Lyssna bara på Aftonbladets world-cup pod, där 10 NHL-spelare interjuvas och samtliga berättar om sin uppväxt och hur de spelade i upp till 3 lag i den egna föreningen, yngre och äldre hur mycket som helst och när de själva ville. Inget snack om att de spelade med äldre eftersom de var före sin egen ålder i utveckling. Tvärtemot det föreningar försöker informera om genom att begränsa talanger från att träna uppåt i sina organisationer, trots att de har bättre rätt till detta sportsligt och att man i sin policy skriver om individuell utveckling så snyggt.

 

Att förbundet inte väljer att gå ut och berätta sanningen om hur deras egna juniorlandslags-spelare har fått sin kunskaper gör dock mer skada än nytta för svensk ishockey då det nu endast är föräldrar med mod, kontakter och förståelse för vad som krävs som kan ge sina barn möjligheten till utbildning utanför den egna föreningens ramar. Enstaka förbund väljer t o m att titta på då föreningar medvetet hotar barn och dess föräldrar om utestängning och uteslutning om de väljer att delta i fria aktiviteter för sina barn på sin fritid, det är en riktig skandal och absolut inte tillämpligt!

Spelare såsom:

Isac Lundeström, Elias Pettersson, Emil Pettersson, Erik Brännström, TimothyLiljegren, Sebastian Wahlfridsson, Oliver Wahlström, Linus Söderstrom, Samuel Ward, Andreas Englund, Robert Hägg, Robin Norell, Leon Bristedt, Adrian Kempe, Victor Olofsson, Jesper Pettersson, Sebastian Collberg, FilipForsberg Filip Sandberg, Oscar Dansk, Joel Lassinantti, Niklas Lundström, Pontus Åberg Patrik Nemeth, Victor Rask, Patrick Cehlin, Gabriel Landeskog och Jakob Josefsson

är alla talanger som fått chansen att utvecklas med bra tränare och i bra miljö och därför är de också framgångsrika. Listan går att göra ännu längre men faktum kvarstår att 96 procent av alla dessa har spelat/tränat utanför sin förenings verksamhet.  Om vi också tittar på U23 NordAmerika laget i World Cup så har 100% av spelarna använt sig av skillscoacher och personliga tränare från 10 års ålder och uppåt. Det är dags att förklara verkligheten om hur talanger skapas genom tidig träning och med hjälp av välutbildade coacher och tränare.

Det är fritt fram för alla barn och ungdomar i Sverige att komma till våra och övrigas camper och träna/spela oavsett vad din förening säger om vad du skall göra med ditt barn på din fritid! Om någon påstår något annat så meddela oss detta så kan vi kontakta vederbörande för att reda ut varför och på vilka grunder denna isf säger detta.

/ NSHA

 


North Sweden Hockey Academy

Information om säsongen 2016/17

Akademin NSHA strävar efter att ha bruttotrupper på ca: 20, 22 respektive 24 st utespelare samt 3 målvakter per ålderskull i P03-P05 och något färre i P06 som gör sitt första akademiår.

Från och med i år så får varje årskull en huvudtränare som tillsammans med de sportansvariga i akademin ansvarar för just sin akademilagskull. Akademin är till 90 procent är en utbildnings-plattform för framtiden, inte en turneringsplattform även om det kommer att bli cupspel även denna säsongen.

Då akademin syftar till att utmana och utveckla de bästa spelarna i hela norrland så kan det också finnas specifika behov för vissa spelare varför det kan komma att kallas till extracamper utöver ordinarie camper och då är det inte säkert att just du bjuds in, det kan också bero på att man i akademin då tränar backar, forwards eller målvakter specifikt – men också specifikt inför undantagsvis laguttagningar etc.  I sådana sammanhang kan också utomstående spelare från äldre årskullar komma att bjudas in för att utmana toppen av ålderskullen.

Akademin tillämpar också på dessa ev. extracamper en strikt nivåanpassning, oavsett ålder – varför spelare kan flyttas fritt mellan grupperna om så bedöms nödvändigt. Däremot spelar vi aldrig underåriga spelare i strikta akademilag på cup då det är bättre att de som ligger långt fram i sin respektive åldersgrupp istället får träna på att bära sitt egna ålderslag.

Riktlinjerna för akademin är att vi håller öppet för att gruppernas deltagare över tid kommer att förändras, varför den som är med i akademin ett år kan komma att få lämna plats för någon annan för att sedan året därpå komma in igen. Det är just vad akademin står för och från dessa principer detta görs inga avsteg. Akademins sportråd tar ut spelarna för varje års akademi. Eventuella frågor kring detta besvaras enbart på e-post: sport@nsha.se

/ NSHA

North Sweden Hockey Academy

Allmän info om akademins målsättningar och arbetssätt

NSHA startades i syfte att ge norrlandsregionens främsta ishockeyspelare i U11-U14 bästa möjliga förutsättningar att utvecklas som hockeyutövare och människor. För att uppnå detta syfte har akademin haft bruttotrupper i respektive årgång med en ambition att arbeta med de främsta spelarna i varje årgång. Barn utvecklas snabbt och i olika takt varför de spelare som tillhör toppen i respektive årgång ständigt varierar från tid till annan.

Akademin skall ständigt ha som ambition att arbeta med de främsta spelarna i respektive årgång inom det givna upptagningsområdet. Givet den ambitionen skall årliga uppföljningar göras inom varje årgång tillsammans med en löpande utvärdering av befintliga akademimedlemmar som kan ligga till grund för ev. förändringar/kompletteringar av bruttotrupperna inför varje säsong.

Akademin har i nuläget inte kapacitet att arbeta med fler spelare än en normal bruttotrupp (ca 20-24 utespelare & 3 målvakter) per årgång, vilket betyder att ingen spelare är given en plats i akademin för en längre tid än den säsong som respektive period avser. Således kommer vissa spelare i varje årgång att varje säsong kunna få lämna plats till nya och/eller nygamla spelare.

Vi kan inte nog poängtera att det viktigaste vi vill lära ut inom akademin är respekten för omgivningen oavsett om det är på skolan, på fritiden, på en hockeyrink eller i ett omklädningsrum. Med rätt inställning till idrott & kamratskap såväl på träningar, matcher som på skola & fritid kommer man alltid att bli en uppskattad kompis och i förlängningen också en bättre hockeyspelare.

Vi i akademin vill också rikta ett tack dig dig/er som förälder för det stöd och engagemang vi upplevt under akademins första år.

/ NSHA

Toughest Umeå 5 juni 2016

Toughest för yngre anordnades på travet i Umeå och genomfördes i olika åldrar och klasser.

För de killar som valt att anmäla sig från NSHA så gick det mycket bra, med resultat 1-5 plats i sin startgrupp och med en blixtsnabb forcering av alla hinder på en mycket snabb tid.

Grattis till Ni som deltog och representerade NSHA och återigen bra jobbat!

/ NSHA

NSHA Webshop

Inom kort lanserar vi vår webshop i samarbete med vår sponsor Backup-Group och där Ni som är med i akademin inledningsvis kan beställa hoodar, kepsar och mössorna som vi har använt på våra event.

Håll utkik på sociala media och hemsidan för ytterligare info!

Mvh / NSHA